minden, ami textilből van...

Ruházkodás a középpontban

Ruházkodás a középpontban

Ruházkodás (2.rész)

Pólók a hétköznapokban

2015. január 26. - polopetiahazban

T-ing (angolul: T-shirt) eredetileg amerikai találmány. Története egészen a régmúltba nyúlik vissza, de most nem untatnék senkit a részletekkel. A póló első modern kori állomása, az I.világháborúban kezdődött. A katonáknak szüksége volt egy könnyű, és kevésbé meleg viseletre a  hosszú ujjú gyapjúing helyett. A II. világháborúban a szárazföldi csapatoknál és a tengerészetnél is ez volt a rendszeresített alsóing.army.jpg

Ezután gyorsan népszerű lett a polgári életben is. Ennek oka a kényelmes, és egyszerű viselet, amit minden évszak, minden napszakában élvezhetünk. Alap ruhadarab lett, pontosan amiért a seregben is népszerű lett:

- könnyű

- kényelmes

- jó nedvszívó

- mindenhez hordható

- olcsó

Ezekért szeretjük őket a mai napig. Szerencsére már minden üzlet, minden polcán találunk, jó minőségű, és olcsó pólókat, amihez könnyen hozzájuthatunk. Már nem pénztárca kérdése az, hogy milyen póló legyen aznap rajtunk, hanem saját ízlésünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhazkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr467111045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása